Friday, October 3, 2008

Woonmode Catwalk 2008-2009


Minder bling-bling

De kleur grijs is definitief doorgebroken als dé belangrijkste trendkleur voor deze winter. Toon-op-toon gecombineerd met (vergrijsde) pastels als roze, lila, paars en mint. De luxe materialen in de slaapkamer zijn natuurlijk van aard, zoals het zijde en wol van de kleden, het satijnkatoen van bedtextiel en het leer waarmee de salontafel en bijzettafels bekleed zijn. De luxe zit ook in technische hoogstandjes zoals facette shades voor het raam, die bestaan uit twee onafhankelijk van elkaar bewegende stoffen zodat er een optimale regeling van het licht mogelijk is, of de hanglamp O-Dott- van de Nederlandse ontwerper Natascha van den Bergh. Kijk je goed naar deze bijna transparante lamp dan zie je een zwevende verschijning van gekleurde figuren. De lamp lijkt van alle kanten anders en speelt, met haar gebruiker en omgeving, een dynamisch spel van licht.

Het nieuwe glamour interieur heeft niets meer van de voorheen zo populaire bling-bling sfeer. Alles draait om subtiliteit en kwaliteit. In deze meest luxueuze woonsfeer signaleren we zelfs een hang naar duurzaamheid wat zich uit in ‘liever kunst dan kitsch’. Een goed voorbeeld zijn de mondgeblazen vazen en schalen uit de Saiku collectie van Zwiesel 1872, geïnspireerd op traditioneel Japans design. Deze accessoires zijn klassiek, tijdloos en handgemaakt, daardoor is elk object uniek. Gelukkig nog wel hier een daar een glimmertje van een sierkussen met zilveren riem en een zacht glanzende gouden opdruk van een klassiek dessin in de gordijnen.


Sexy licht

Sfeer creëer je met licht. Aandacht voor het lichtplan is eigenlijk een trend op zich. Door de multifunctionaliteit van de slaapkamer is er behoefte aan allerlei soorten licht. Van functioneel licht voor overdag tot sfeerlicht voor ‘s avonds. Het gaat in de nieuwe woonmode om originele combinaties van gloednieuwe armaturen met lampen die decennia oud zijn. Denk aan ingebouwde algemene verlichting, dimbare wandlampen, vintage lichtobjecten en kleine sfeerlampen die gekleurd licht uitstralen. Eyecatcher op het gebied van licht is de lamp Lolita van Franse ontwerpster Nica Zupanc voor Moooi. De grote bewegende kap met romantisch randje maakt de lamp opvallend.

Bron: Perscentrum wonen

No comments:

Post a Comment